Landstreff 2022

Landstreff 2022

Publisert av Geir Birkenfeldt den 30.11.21. Oppdatert 28.05.22.

NB Region Vest skal arrangere landstreff 12. – 14. august 2022
Treffet blir på Bergen Travpark i Åsane ved Bergen
GPS:      60.485890          5.384488

Innkjøring fredag 12. august fra kl.12.00.
(Det blir mulighet for innkjøring allerede torsdag 11. august kl.16.00, og eller stå til mandag 15. august kl. 11.00 mot tillegg i pris.)

Påmelding via Bobiltreff.no i perioden 1. juni - 12. juli 2022

Priser:
Parkering fredag til søndag:                                                                    kr.   500.-
Tillegg pr. dag utenom:                                                                              kr.   250.-
Kurvertpris pr. person inkl. middag og dans lørdag:                          kr.   750.-
Strøm KUN til medisinsk bruk pr.  døgn:                                                 kr.   150.-

Lørdag:
For de som ønsker å reise til Bergen sentrum, så vil det gå veteranbusser mellom Travparken og Sentrum. Det legges også opp til andre aktiviteter på lørdag.

Søndag:
Det er mulig å ta en fantastisk rundtur med veteranbuss, veteran damptog (gamle Vossabanen), og veteranbåt Stord 1. Både på toget og på båten er det mulighet for servering. Denne turen er kun mulig søndag 14. august. OBS! Dei som ønsker denne turen, må bestille denne selv på BT. Se ellers vedlagte info fra VisitBergen.

Følg med på Gnist og hjemmesiden til Norsk Bobilforening Region Vest for oppdatert program og informasjon. Det endelige programmet blir utlevert ved ankomst.

Norsk Bobilforening Region Vest forbeholder seg retten til å avlyse ved for få påmeldte, endringer i smittevernregler eller andre hendelser som medfører begrensninger i antall deltakere.

Spørsmål rundt treffet sendes til: 
nb.landstreff.2022@gmail.com

 

Bergenserne er stolte av sin by og byens tradisjoner. Her finner du attraksjoner, museum og sightseeing i alle varianter.

 I Bergen finner du over 60 ulike attraksjoner, museer og gallerier. Her kan du blant annet besøke både Bryggen, Akvariet, Fløibanen og Fisketorget. Bergen er også barnas by. Her finnes det beste innen spennende og lærerike opplevelser i en og samme by. Torgets delikatesser lokker alle, og på Akvariet kan du tilbringe timevis blant fisk, pingviner og sjøløver. På VilVite kan hele familien utforske vitenskap og teknologi. Tar du Fløibanen til toppen av Fløyen kan du boltre deg på lekeplassen, leke i Trollskogen, gå spennende naturstier eller padle kano på Skomakerdiket. Med gondolbanen Ulriken643 kan du sveve opp på Bergens høyeste fjell. Fra toppen har du storslått utsikt over Bergen og omland med hav, skjærgård, fjorder og fjell.

 

Bergen er også perfekt for vandreturer, fordi sentrumskjernen er liten og har samtidig svært mye å by på av historie og kultur. Bli med på en guidet tur i sentrum, enten til fots, segway eller sykkel. Edvard Griegs Museum på Troldhaugen er et populært museum for tilreisende fra hele verden. Her kan du besøke Grieg sitt hjem, komponisthytten og gravstedet. Om sommeren er det også daglige lunsjkonserter i Troldsalen. På Bryggen finner du flere museer, blant annet Bryggens Museum, Det Hanseatiske Museum & Schøtstuene, Håkonshallen, Rosenkrantztårnet, Mariakirken og Thetamuseet. Ta en historisk vandring i KODEs omfattende samling av kunst og design i fire bygg i sentrum av Bergen.

 

Friluftsmuseet Gamle Bergen Museum er en rekonstruert by med ca. 50 trehus fra 17-, 18- og 1900-tallet. Universitetsmuseet i Bergen – Naturhistorisk Museum er også endelig gjenåpnet etter 6 år med oppussing. Museet har blant annet fått 16 nye utstillinger. I tillegg finnes det en rekke andre museum i og utenfor Bergen. Et godt tips er å kjøpe Bergenskortet, som gir gratis adgang eller rabatt til de fleste museer og attraksjoner i Bergen og regionen!

 

Bergen er også en Europeisk Kulturby, som helt tilbake til Hansatiden har vært kjent for sitt rike og varierte kulturtilbud. Bergen var Europeisk Kulturhovedstad allerede i år 2000, og hele byregionen fremstår i dag med et unikt og bredt tilbud innen opplevelser og kultur. Daglig vil du kunne velge mellom revy og teater, dans, show og internasjonale konserter med verdensstjerner på en rekke scener. Bergensregionen har også mer enn 60 attraksjoner med en stor bredde i tilbudet. For de som vil utforske lokale tradisjoner og historie, er det uante muligheter for både unge, voksne, barn og familier. Bergens Kunstgate viser deg samlinger med unike skatter fra inn- og utland, fra fortid og nåtid. Samlingene ligger som perler på en snor langs idylliske Lille Lungegårdsvann midt i sentrum, med faste og skiftende utstillinger hele året. Store samlinger fra Munch, Tidemand og Gude, Picasso, Miró og Astrup, sammen med samtidskunst og KunstLab, et eget kunstmuseum for barn og unge, finner du på KODE. Her ligger også Bergen Kunsthall, hvor man blant annet kan oppleve samtidskunst og performance.

 

Musikkbyen har alltid en konsert som passer for deg. Edvard Griegs Museum på Troldhaugen, verdenskomponistens hjem, er en kjent arena for tilreisende fra hele verden. Byen har for øvrig en rekke konsertarenaer, alt fra små klubber til utendørsscener og regionens storstue Grieghallen, hvor Bergen Filharmoniske Orkester holder til. Orkesteret feiret i 2015 sitt 250-års jubileum. Med over 60 festivaler og store konserter har Bergen fått en selvsagt plassering på det musikalske verdenskartet. Mange velger å ta turen til Bergen under Festspillene i mai/juni, da man i tillegg til en fantastisk internasjonal festival får oppleve byen i vårprakt. Parallelt med Festspillene arrangeres Nattjazz, en av Norges største jazzfestivaler med sin base på USF Verftet. Hver sommer blir historiske Bergenhus Festning omgjort til et unikt festivalområde når store norske og internasjonale navn spiller på Bergenfest. Bergen er en opplevelsesby, og det er garantert at du aldri kommer til å kjede deg.

 

Matbyen Bergen bygger på over tusen års historie av lokale råvarer og særegne mattradisjoner. Omgitt av hav, dype fjorder og høye fjell, og med rikelig tilgang på saftige fjellbeiter, produserer regionen førsteklasses råvarer fra sjø og land. Den tradisjonsrike matkulturen og tilgangen på et stort mangfold av råvarer fra rene, mektige omgivelser inspirerer til et kreativt og nyskapende kjøkken. Bergensregionen har flere internasjonalt anerkjente restauranter og et kokkefaglig miljø med stadig flere utøvere i verdensklasse. Kreative matkunstnere som tar vare på, utvikler og formidler lokal matkultur og gastronomi, og som setter lokale råvarer, sesong og kreativitet i et utsøkt samspill.

 Bergen er medlem av Unesco sitt nettverk for kreative byer ”City of Gastronomy”, hvor byene skal samarbeide og dele erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi. En internasjonal anerkjennelse av alle mulighetene og potensiale i Matbyen Bergen. Sjømat har alltid vært kjernen i bergensk matkultur, og det bugner av delikatesser i havet utenfor byen. Her får du tak i sesongens beste råvarer - blåskjell og kamskjell, kreps og krabbe, reker og sprellende fersk fisk. Her får du servert typisk bergensk fiskesuppe, et spekter av sjømatretter som gjenspeiler årstidene med sin enkelthet og ferskhet, og den gode gamle bergensretten, persetorsk, som først marineres i salt og sukker, for deretter å bli presset. I Matbyen Bergen finner du det meste, fra kaffebarer til fiskerestauranter og smakfulle internasjonale kjøkken, fra små kunstkaféer til barer og nattklubber. Matbyen Bergen har restauranter i verdensklasse og flere av Norges vakreste spisesteder – det er bare å velge etter lyst, smak og lommebok.

 

Bergen ligger omkranset av en av verdens mest populære attraksjoner, de norske fjordene. Fjordene er oppført på den berømte UNESCOs Verdensarvliste og utpekt av National Geographic til verdens beste uberørte reisemål. Fjordene er Skandinavias største attraksjon, og tiltrekker besøkende fra hele verden. Bergen og regionen ligger i hjertet av de verdensberømte fjordene og er det beste utgangspunktet for å utforske fjordene. Du kan ta fjordturer fra Bergen hele året, men det største utvalget finner du i sommerhalvåret. Fra Bergen tar du dagsturer og rundturer til blant annet Sognefjorden – Norges lengste og dypeste fjord, som inkluderer Nærøyfjorden som står på verdensarvslisten, eller til Hardangerfjorden – også kalt dronningen blant de norske fjordene. Bergen er også omringet av en fantastisk kystlinje med tusenvis av større og mindre øyer, et yrende kulturliv og et eldorado for aktive opplevelser. Øyriket danner en åpen invitasjon til fjordene som strekker seg majestetisk inn i landskapet og har gitt oss en natur med mange fasetter. Her kaster fossene seg ned langs fjellsidene, evig snø kler fjelltoppene og små gårdsbruk klamrer seg fast til de stupbratte fjellsidene. Noen av fjordturene er en kombinasjon av båt, tog og buss. Alle starter i og returnerer til Bergen, og har varighet fra en halv til en hel dag. Noen av fjordturene kan utvides med en eller flere overnattinger underveis. Dette er kontrastenes land. Fra det myke, milde til det barske og ville. Frodige, små bygder ligger som saftiggrønne perler langs sjøen, og ut mot havet klamrer fiskebrukene seg fast i fjæresteinen. Og naturen er ikke bare til beskuelse. Her kan man gå på ski hele året – ja, også om sommeren – rafte og vandre i fjell og på breer, sykle på rallarvei og fiske i sjø og elver. Fjordturen Norge i et nøtteskall® gir deg fjord og fjell på en dag, hele året. Men har du tid, hold gjerne cruisefart gjennom fjordriket, enten det skjer med bil eller båt.